• Eigen werkplaats
  • 25 jaar ervaring
  • Alle disciplines in huis

Veelgestelde vragen

Ik heb vloerverwarming, kan ik dan toch laminaat leggen?

Ja, het is mogelijk om op vloerverwarming of vloerkoeling een laminaatvloer leggen. Wij gebruiken hiervoor een speciaal soort laminaat dat de efficiëntie van de vloerverwarming niet aantast. In onze showroom kunnen we u hier meer over vertellen.

Is laminaat kras vast?

Laminaat is per definitie een uiterst krasbestendige vloersoort. Krasbestendig betekent echter niet onverwoestbaar. Het betekent dat het in verhouding met andere harde vloerbedekkingen zeer kras vast is. Wanneer er echter een scherp voorwerp met druk over het laminaat verplaatst wordt kunnen er ook in laminaat krassen komen, vandaar dat het belangrijk is om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen.

Maakt laminaat veel geluid?

De ondervloer creëert de voorwaarde voor het perfecte leggen van uw nieuwe laminaat vloer en brengt waardevolle functionele eigenschappen mee voor de vloerinrichting. Hij effent kleine oneffenheden in de ondergrond en zorgt bij minerale ondergronden voor de nodige bescherming tegen vocht. Speciale akoestische ondervloeren reduceren ruimtegeluid en contactgeluid. Ruimtegeluid is het geluid dat de vloer bij het lopen in de eigen ruimte afgeeft. Contactgeluid wil zeggen het geluid dat hoorbaar is in de daaronder gelegen ruimte. Deze speciale akoestische ondervloeren verbeteren de ruimteakoestiek en verminderen geluidsbelasting.

Vraagt laminaat veel onderhoud?

Een groot voordeel van laminaat is dat het gemakkelijk schoon te maken is. Voor het dagelijks onderhoud volstaat het even over de vloer te gaan met een wismop met wasbare microvezeldoekjes of de stofzuiger. 1x licht vochtig onderhoud per maand is voldoende om de laminaatvloer hygiënisch proper te houden.

Wat is de gemiddelde levertijd van een maatwerkkast?

Omdat wij de kasten in eigen fabriek maken, kunnen wij de levertijd kort houden. Afhankelijk van uw wensen is het al mogelijk om vanaf 2 weken een kast voor u te realiseren.

Met welke materialen werken jullie?

Wij werken met meubelpanelen in tientallen decors en met mdf dat gespoten wordt in de desgewenste kleur. Beiden in verschillende diktes. De meubelpanelen kunnen worden afgewerkt met ABS band of met fineer.

Kunnen jullie ook kasten maken onder een schuin dak?

Ja. Omdat wij de kasten helemaal zelf maken, in eigen fabriek, kunnen deze geheel op maat en naar wens van de klant gemaakt worden. Ook schuinten kunnen wij dus verwerken in de kast.

Kunnen we zelf de indeling bepalen?

Ja. Omdat wij de kasten in eigen werkplaats en geheel op maat maken zijn we heel flexibel. U kunt dus uw eigen indeling bepalen.

Hoe kan ik mijn Plameco plafond onderhouden/schoonmaken?

Een Plameco plafond behoeft niet heel veel onderhoud. Wanneer u uw plafond een keer wil reinigen kunt u dit het beste doen met een sopje met allesreiniger of ontvetter en een schone zachte doek. Met draaiende bewegingen kunt u het plafond vervolgens afwassen en even nadrogen met een schone, droge doek.

Moet ik het oude plafond slopen voor montage van het Plameco plafond?

Nee, dit is niet nodig. Een Plameco plafond wordt direct onder het bestaande plafond gemonteerd. Derhalve is het niet nodig om het bestaande plafond eruit te halen.

Kan ik mijn bestaande verlichting behouden?

Bestaande hangverlichting kan altijd behouden worden. Wanneer u inbouwspots heeft die u wilt behouden kan onze adviseur altijd even ter plekke bekijken of dit mogelijk is in uw plafond.

Kan ik een Plameco plafond zelf monteren?

Nee. Het goed monteren van een Plameco plafond vergt vakwerk. Onze monteurs hebben hiervoor speciale cursussen gevolgd en maken gebruik van speciale gereedschappen. Daarom zal een Plameco plafond altijd door ons gemonteerd worden.

Kan een Plameco plafond in elke ruimte?

Een Plameco plafond kan in principe in elke ruimte gemonteerd worden: de slaapkamer, de gang of de woonkamer. Maar ook in vochtige ruimtes als de keuken en de badkamer. Want doordat een Plameco plafond behandeld is is het vochtbestendig en krijgen de meeste schimmels, algen en bacteriën geen kans meer; dus u hebt in vochtige ruimtes geen last meer van vlekken op uw plafond.

Hoe is de randafwerking van een Plameco plafond?

Voor de overgang tussen plafond en wand heeft Plameco verschillende soorten afwerklijsten: sierlijsten in diverse maten en uitvoeringen, strakke lijsten zonder schaduwrand en strakke lijsten met schaduwrand. Alle afwerklijsten zijn uitgevoerd in kunststof, waardoor ze makkelijk in onderhoud zijn. Verder zijn ze volledig demontabel, hetgeen erg handig kan zijn wanneer men de muren opnieuw wil verven. Een passende randafwerking geeft een meerwaarde aan uw plafond die we tegenwoordig haast niet meer zijn gewend. Sierlijsten zijn opvallende details die de ruimte afmaken. Indien gewenst kan men ook kiezen voor een lijst loos plafond.

Hoe lang duurt de montage?

Een Plameco plafond voor een standaard kamer wordt in 1 dag gemonteerd.

Klanten aan het woord  Feedback Company
Pagen

Reviewscore 16.05.2024
Zeer kundige medewerkers die net dat extra stapje zetten en met je meedenken. Prettige en persoonlijke communicatie. We zijn ontzettend blij en tevreden met het eindresultaat en de kwaliteit ervan!

Bavel, van

Reviewscore 13.01.2024
Goede communicatie Prima werk geleverd

Jeurissen

Reviewscore 7.12.2023
PVC vloer gekocht. Sympathiek bedrijf. Concurrerende prijzen en top service. Passende oplossingen en geen vraag is teveel..... aanrader!!!!!

Bekijk alle reviews