9.2 / 10
  
   Openingstijden showroom Maandag - Vrijdag 10:00-17:00u Zaterdag 10:00-16:00u

Over Fabritius

Trots op het Fabritius Huis

Bij Fabritius Bouw & Interieur werken vakmensen met jarenlange ervaring als het gaat om de afbouw van woningen. Met tien allround timmermannen in dienst is elke interieurklus in vertrouwde handen. Van het plaatsen van plafonds en het leggen van houten vloeren, tot strak stucwerk en het plaatsen van houten binnendeuren. Door deze expertise in eigen huis wordt u snel en deskundig geholpen! 

In de showroom maakt u in een ongedwongen sfeer kennis met de diverse wooncollecties. De medewerkers adviseren u graag van a tot z. Desgewenst zijn wij al vanaf de nieuwbouwfase bij de inrichting van uw interieur betrokken!

Fabritius Bouw & Interieur is gehuisvest in het monumentale Fabritiushuis in Schinnen. Dit unieke pand werd in de 15e eeuw gebouwd in Maaslandse Renaissance bouwstijl. Na de Tweede Wereldoorlog werd het huis door mijnschade onbewoonbaar verklaard. Nadat het pand er jarenlang verlaten bij lag, heeft Piet Goessens het begin jaren tachtig gekocht. Het huis, dat uit twee woongedeelten bestaat, werd gerestaureerd en bewoonbaar gemaakt. Op de plek waar vroeger de stallen waren, vindt u nu de showroom. Al eeuwen geleden was het Fabritiushuis een aanwinst voor Schinnen. En ook vandaag de dag, mede dankzij de fraaie interieurcollecties, ademt het pand een unieke sfeer. 

Fabritius is overigens een latijnse vertaling van de familienaam Timmers, waarbij Faber staat voor timmerman. En juist het timmermanschap is tegenwoordig de belangrijkste schakel in het bedrijf.

Heeft u een vraag of opmerking? Neem dan direct contact met ons op. 

Bezoek showroom    Stuur een email