• Eigen werkplaats
  • 25 jaar ervaring
  • Alle disciplines in huis

OVER FABRITIUS

Waarom een verbouwing wél zonder zorgen en ergernis kan. En… mét plezier.

Je woont met veel plezier in je huis, maar ergens heb je nog wel stiekem een wens: een nieuwe keuken, een aanbouw voor meer ruimte, de zolder verbouwen….

Maar de verbouwing… Je ziet op tegen de klus. Hoe gaat de uitvoering worden? Wie neem je in de arm? Wie heeft een goed advies en wie vertrouw je? En dan de uitvoering…. Tal van vakmensen over de vloer… Wie stuurt hen aan? Houdt de planning en de kwaliteit van het werk in de gaten?

En vervolgens ál die keuzes bij de afwerking: welke vloer, welke deuren, hoe kleed ik het aan? Bij alle beslissingen over de verbouwing, moet je ook daar nog mee bezig zijn. Woonboulevards afstruinen, tal van winkels aflopen, uiteenlopende adviezen krijgen…

Familie project

In 1986 stonden wij met onze familie zelf voor een enorme klus. Toen kochten onze ouders Piet en Ellie het Fabritiushuis in Wolfhagen in Schinnen. De hoeve werd gebouwd in de 16e eeuw, in Maaslandse Renaissancestijl. Door mijnschade werd het huis na de Tweede Wereldoorlog onbewoonbaar verklaard en lag het tientallen jaren te verpieteren. Mijn vader met zijn bouwtechnische achtergrond was in 1982 zijn eigen bouwbedrijf gestart. Dit project pakten we dan ook gráág op met de familie.

Kennis en vertrouwen

Met de kennis en ervaring van onze vader, mijn broer Fer en ikzelf wisten we waar we aan begonnen, maar man… zelfs voor ons was het een karwei.

Veel konden we zelf, maar voor sommige klussen huurden we specialisten in. En toen realiseerden we ons hoe fijn het is als je van mensen op aan kunt, als ze zich aan hun woord houden en verstand van zaken hebben. Als je niet elke dag met bouwen bezig bent, weet je immers niet waar je op moet letten, wat er te koop is en wat verstandige of handige keuzes zijn. Erg blij waren we toen met de toppers om ons heen. En het resultaat mag er zijn. Nog elke dag genieten we van het prachtige huis.

Verbouwen zonder stress

Omdat we weten wat er op je af komt én omdat we weten hoe stressvol een verbouwing kan zijn, nemen wij en onze vakmannen je de zorg uit handen.

We komen naar je toe om je wensen te bespreken. Of je komt eerst naar onze showroom met de tekening of het idee om met ons te overleggen en inspiratie op te doen. Wij maken vervolgens een helder plan en een prijsopgave waar je ‘ja’ of ‘nee’ tegen zegt. Dan gaan we aan de slag. Met een strakke planning, met de juiste specialisten. Stuk voor stuk mannen waar je op kunt bouwen. Die hun vak verstaan, plezier hebben in hun werk, duidelijk communiceren en netjes werken. Geen puinhoop achterlaten als ze zijn geweest. 

Afwerking, tot in de puntjes

Om het helemaal af te maken, kun je in onze showroom terecht voor vloeren, deuren, kasten en raambekleding. We selecteerden mooie merken van goede kwaliteit (want je kunt nog zo mooi verbouwd hebben, als de afwerking niet perfect is, doet dat afbreuk). Op die manier heb je alles in één hand en sluit ook de afwerking naadloos aan op de planning.

Heb je zelf niet zo’n idee of voorstelling van het eindresultaat? Wij werken samen met een creatieve en fijne interieurontwerper. Zij kan meedenken en ideeën uitwerken, met stoffen, vloeren en kleuren. 

Verbouwen is leuk. Maak van je huis een prachtig thuis. Daar werken we graag aan mee!

Ook een wens of idee voor je huis?

Laten we eens praten   Bezoek onze showroom  Bekijk onze woonprojecten

Medewerkers

Klanten aan het woord  Feedback Company
Monique Thomas

Reviewscore 12.10.2021
Er is in de woonkamer een parketvloer in visgraat gelegd. Dit is zeer vakkundig en met heel veel aandacht en zorg voor de hoekjes en rondjes gebeurd. De medewerker van Fabritius, Hassan, is bijzonder vriendelijk en ijverig en doet alle moeite om een top-eindresultaat te bereiken.

Bas Hendrix

Reviewscore 24.09.2021
Er was een probleem ontstaan met de onlangs bij ons gelegde pvc vloer waarvoor Fabritius niet de boosdoener was maar de aannemer. Er zat een grote barst in de dekvloer die klungelig was dichtgesmeerd. Toen de vloerverwarming zijn werk moest doen kwam het euvel tevoorschijn De aannemer was er gauw klaar mee en die verwees ons naar Fabritius. Nader onderzoek leerde echter dat de fout wel degelijk bij de aannemer lag. Fabritius wilde de klant niet het slachtoffer laten worden van een welles nietes spel en heeft zonder morren de dekvloer gerepareerd en de beschadigde lamellen vervangen door nieuwe. Zou ik dit bedrijf aanbevelen wordt er dan gevraagd. Van harte dus!

Prive

Reviewscore 24.09.2021
Tijdens onze zoektocht naar een nieuwe vloer kwamen mijn vrouw en ik uiteindelijk bij Fabritius terecht. Hier hadden we direct een goed gevoel. De ontvangst, de uitleg en het advies sprak ons aan. Er werd een afspraak gemaakt wanneer dhr. Ron Goessens zou komen kijken en op meten. Tevens konden wij voldoende proefmonsters, zelfs diverse keren, mee naar huis nemen en thuis rustig beslissen. Wij kregen een offerte en na goedkeuring werd een afspraak voor montage ingepland. Dit was weliswaar bijna 3 maanden later maar dat is in deze tijd door de drukte overal. De montage verliep vlot en deskundig volgens afspraak. Al bij al zijn wij zeer tevreden en geven wij het Fabritiusteam een dikke voldoende. Henk en Marlies L'Ortye

Bekijk alle reviews